Balaton M. & K. Amatőr Művészeti Egyesület
alapítva: 1999-ben Balatonkeresztúron
 
Fúvószenekar
Levél nekünk!
Fórum!
Kezdő oldal!
Balatonkeresztúr
Balatonmáriafürdő
Marcali
 

 

fellépések repertoár kottatár zenekari tagok fotók

 

A zenekar a Marcali Városi Zeneiskola növendékeiből alakult 1977-ben, a zeneiskola kihelyezett osztályának székhelyén Balatonkeresztúron. A működés anyagi feltételeit Balatonkeresztúr, Balatonmáriafürdő községek, Marcali város és a zeneiskola biztosítja.

1999 évben önálló egyesületté alakultunk Balaton M. & K. Egyesület néven. Több éve a környék egyik legnépszerűbb együttesévé váltunk, évi 40 – 50 fellépéssel. A kiterjedt kapcsolatokkal rendelkezünk, szoros barátságban vagyunk a környék hasonló zenekaraival, de a zenész barátság az alapja széleskörű külföldi kapcsolatainknak is. Jártunk Ausztriában, Svédországban, Svájcban, Olaszországban, Spanyolországban, és több alkalommal Németországban.

A zenekar nagy ünnepe a minden évben július utolsó hétvégéjén megrendezésre kerülő Nemzetközi Balatonkeresztúri Fúvószenekari Találkozó, Magyarország legnagyobb ilyen jellegű rendezvénye, melynek rendezője és házi gazdája vagyunk.

Legjelentősebb hazai eredményünk a Kultúrával a Nyugat Kapujában c. nemzeti fesztivál Somogy megyei döntőjének első helyezése, majd az azt követő országos bemutatón való részvétel ahol a zsűri külön elismerését kaptuk. Nem sokkal ez után a Somogy Megyei Zeneiskolák zenekarainak balatonföldvári versenyén a zsűri első helyezése, fesztivál fődíj, és karmesteri fődíj.

Harminc éves a fúvószenekarunk!

Készítette: GiFMEN © 2007