Hírek

2007. június 24.
Elkezdődött a találkozó hon-lapjának elkészítése.

2007. június 27.
Lezáródott a jelentkezési lehetőség a Fúvószenekari találkozóra

2007.július 13.
A program a honlapon!2007. július 27 - 28 - 29

A fúvóstalálkozó1981-ben kezdődött. Az óta Magyarország egyik legnagyobb fúvóstalálkozójává fejlődött. A Balaton M. & K. Egyesület Fúvószenekarának rendezvénye. Meghívásos rendezvény. Előny élveznek azok a zenekarok, melyek már több alkalommal résztvevők voltak. Új résztvevők, ajánlások, szimpátia vagy valamilyen egyéniség alapján kerülhetnek a meghívottak közé.

A találkozó mottója: "Legyen ez a résztvevő zenekaroknak kirándulás a Balaton mellé fellépesekkel egybekötve, oldott hangulatban megmérettetés nélkül, a szakmai igényességet megtartva. Kerüljenek meghívásra az egészen kezdőktől a "profik"-ig. Egyik lássa mivé lehet, másik, hogy miből lett."

A rendezők alapvető feltételnek tekintik a barátkozási hajlamot, az egymást segítő és megbecsülő gondolkozást, ezzel elősegítve az egyetemes amatőr fúvószenei mozgalom fejlődését, a hazai és külföldi kapcsolatok bővülését minden résztvevő számára.

Az eddig 23 alkalommal megrendezett eseményen összesen 110 különböző együttes vett részt, melyből 47 magyarországi és 1991-től 63 külföldi volt. Magyarországon kívül, 24 más nemzet volt jelen

A fesztivál nagy számú, a Balatonon nyaraló nemzetközi közönség elött zajlik. Sokuk visszajáró, a rendezvére rendszeresen érkező, szórakozni vágyó, a fúvószenét szerető érdeklődő.

Egészen egyéni hangulatot ad, a fesztivál központjában álló cirkuszi sátor és annak akusztikája, melyben a rendezvény fő műsorai zajlanak, közvetlenül a Balatontól néhány méterre. A szigorú, hagyományok alapján kialakult programsorozatot az első nap u. n. vízizenéje nyítja mely nem más mint az épp aktuális résztvevők "show" műsora a Balaton vízében. 2002 évben Guinnes rekord felálítására került sor, mely alkalommal 680 fúvószenész játszott egyszerre a vízben, Balatonmáriafürdő strandján.

A találkozók részletes története.

Hajas Béla
főrendező